Kihachiro Onitsuka a japán Kobe-ban 1949-ben megalapítja sportcipőgyártó cégét. Az 50-es évek elején sikerül az ONITSUKA TIGER-t az amerikai piacra bevezetni, miután 1951-ben egy maratonista „Tiger” futócipőben megnyeri a világhírű Boston Marathont. A 60-as években kerül sor az első forradalmi technikai újításokra, mint például az első ütéscsillapítással ellátott futócipő. Már ekkor 20.000 sportoló lábán végeznek méréseket Kobe-ban. A 70-es években a „Tiger” cipők sikere tovább terjed. Az 1972-es és 1976-os olimpián elért számos győzelem alátámasztja a cipő funkcionalitását. 1976-ban a finn csodafutó, Lasse Viren ONITSUKA TIGER cipőben nyer két olimpiai aranyérmet. 1977-ben aztán mai formájában megalakul a cég. Az ASICS márkanév alatt él tovább a cégfilozófia. ANIMA SANA IN CORPORE SANO – Ép testben ép lélek. 1980-ban Kobe-ban a kutatási részlegen felépítenek egy kutatólabort, amely intenzíven tanulmányozza az új technológiákat. Olyan iránymutató fejlesztések kerülnek ki innen, amelyek a mai napig az abszolút standard-ek sorába tartoznak a futócipőgyártásban, az ASICS ütéscsillapító Geltől és talptámasztéktól kezdve a habosított EVA-ig… 1994-ben az ASICS bemutatja azt a cipőjét, amely egy minden mással össze nem hasonlítható sikertörténetnek lesz a főszereplője: a Gel-Kayano-t. A Kayano még ma is „a” futócipő, amely a kategóriájában mindig mércét állít.

Az új évezredben az ASICS továbbra is új mértéket állít a cipők fejlesztésében. Az új, saját fejlesztésű középtalpanyagok, mint a SpEVA és Solyte a még könnyebb és még funkcionálisabb cipők gyártását teszik lehetővé. A Biomorphic technológia a felső rész utánozhatatlan illeszkedéséről gondoskodik. Az I.G.S. (Integrated Guidance System) a felső kategóriás cipőkben minden ASICS technológiát egy egységgé kovácsol, optimális és természetes átgördülés biztosítva ezzel a lábnak. A kimondottan hölgyek számára kifejlesztett kaptafaformák nagyon kedveltek.

2004-ben ünnepli az ASICS Gel Kayano a 10. születésnapját, 2005-ben az ASICS Gel GT 2100-at a vezető futómagazin, a Runners World az év futócipőjének választja. 2006-ban kerül nagy odafigyeléssel piacra a Gel Kinsei, amely a futócipők új generációját jelenti.  A 2100-as sorozat cipői a legnagyobb számban eladott felső kategóriás futócipők Európában. A legszebb köszönet azoktól a futóktól egy sportmárkának, akik ugyanazt az életfilozófiát képviselik: ANIMA SANA IN CORPORE SANO

2008-ban az Asics bevezeti az aszimmetrikus fűzést és  az inner muscle =maximális mozgásszabadság. 2009-ben megjelenik a TOP IMPACT az Asics egyedülálló textil termék sorozata.